Kosilo ne rabi vsebovati veliko sestavin, da je hranljivo. Pripravimo ga lahko s štirimi sestavinami v 10 minutah in s tem za nekaj ur preženemo lakoto.
Recept je brez glutena in veganski. Količina ustreza za kosilo ene osebe.
VEČ RECEPTOV ZA SOLATNE SKLEDE
SESTAVINE:
– 200 g brokolija.
– 200 g tofuja.
– Začimbe, npr. curry.
– 60 g avokada.
– 60 g hummusa z okusom curryja.
POSTOPEK:
1. Brokoli skuhamo v vodi.
2. Tofu narežemo na kocke, ga začinimo s curryjem in popečemo.
3. Avokado narežemo na rezine, ki jih popečemo.
4. Vse sestavine naložimo v posodo in uživamo.
NASVETI:
– Uporabimo lahko kupljen hummus ali pa si pripravimo domačega.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 572 kcal.
– Maščobe 36,8 g (od tega nasičene maščobe 18,6 g).
– Ogljikovi hidrati 64,5 g (od tega sladkorji 4,4 g).
– Prehranske vlaknine 9,3 g.
– Beljakovine 76,7 g.
Sočne skutine kocke s čokoladnim prelivom so sladica ali prigrizek, ki si ga boste pripravili…
Ploščati bučni kruhek z zeleno bananino moko je super ideja za postrežbo na mizi, ko…
Bananino-kokosova ploščata beljakovinska tortica z arašidovim namazom je odlična ideja za večerjo, ki je pripravljena…
Mešana zelenjava z dimljenim lososom iz pečice je ideja za brezmesno kosilo, ki kljub vsemu…
Losos in avokado sta pogosti sestavini sushija, feta sira pa v tradicionalni japonski kuhinji po…
Lešnikovo-čokoladne kroglice so najboljše kroglice, kar sem jih kdaj naredila. Kar topijo se v ustih.…