Popečen hummusov ohrovt s tofujem in z danskim sirom

ENGLISH RECIPE:

Popečen hummusov ohrovt s tofujem in z danskim sirom je jed, sestavljena iz dveh delov. Pripravimo popečen hummusov ohrovt, ločeno pa pripravimo še zelenjavo z danskim sirom.

Recept je brez glutena in ustreza malici za dve osebi. Popečen hummusov ohrovt spominja na čips, zato ga lahko pripravimo tudi kot samostojno jed za prigrizek.

VEČ PODOBNIH RECEPTOV

SESTAVINE:
– 400 g kodrolistnega ohrovta.
– 100 g hummusa.
– Začimbe, npr. curry, mleti čili, kajenski in črni poper.
– 180 g tofuja.
– 90 g danskega sira.
– 40 g korenja.

POSTOPEK:
1. Operemo kodrolistnega ohrovta in ga narežemo na trakove.
2. Zmešamo hummus in curry ter malo vode, da naredimo tekoč preliv, ki ga prelijemo čez ohrovt in dobro premešamo.
3. Ohrovt pečemo 15 minut na 160 stopinj Celzija.
4. Med tem narežemo tofu in danski sir na kocke, korenje pa naribamo.
5. Korenje in tofu dušimo, da se zmehčata, potem pa dodamo začimbe.
6. Ko je ohrovt pečen in zelenjava pripravljena, postrežemo na krožniku.

NASVETI:
– Namesto danskega sira lahko uporabimo feta sir.
– Lahko uporabimo kupljeni hummus ali naredimo domačega.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 940 kcal.
– Maščobe 56,8 g (od tega nasičene maščobe 2,7 g).
– Ogljikovi hidrati 59,1 g (od tega sladkorji 14,4 g).
– Prehranske vlaknine 16,5 g.
– Beljakovine 56,6 g.