Pečena šarenka z bučnim pirejem je jesensko kosilo, ko uspevajo oranžne, npr. Hokkaido, buče. Če jih shranimo v skrinji, lahko bučni pire pripravimo kadarkoli v letu kot prilogo mesu ali ribi.
Recept je brez glutena. Kosilo je primerno za dve manj aktivni osebi.
SESTAVINE:
– 600 g sveže šarenke (2 ribi).
– 600 g buče Hokkaido.
– 100 ml sojine smetane.
– Začimbe, npr. mleti česen, peteršilj, poper.
– 10 g bučnih semen.
POSTOPEK:
1. Očistimo in začinimo šarenki ter ju pečemo na 180 stopinjah Celzija 30 minut.
2. Bučo Hokkaido očistimo, narežemo in skuhamo.
3. Ko je buča kuhana, jo prestavimo v blender ali zmešamo s paličnim mešalnikom skupaj s sojino smetano in začimbami.
4. Bučni pire zavremo in postrežemo skupaj s šarenko, okrašeno z bučnimi semeni.
5. Okrasimo s sezamom in preostankom dimljene šarenke.
NASVETI:
– Uporabimo lahko drugo vrsto ribe po okusu.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 911 kcal.
– Maščobe 33,7 g (od tega nasičene maščobe 10,7 g).
– Ogljikovi hidrati 58,3 g (od tega sladkorji 4,5 g).
– Prehranske vlaknine 10 g.
– Beljakovine 125 g.
Sočne skutine kocke s čokoladnim prelivom so sladica ali prigrizek, ki si ga boste pripravili…
Ploščati bučni kruhek z zeleno bananino moko je super ideja za postrežbo na mizi, ko…
Bananino-kokosova ploščata beljakovinska tortica z arašidovim namazom je odlična ideja za večerjo, ki je pripravljena…
Mešana zelenjava z dimljenim lososom iz pečice je ideja za brezmesno kosilo, ki kljub vsemu…
Losos in avokado sta pogosti sestavini sushija, feta sira pa v tradicionalni japonski kuhinji po…
Lešnikovo-čokoladne kroglice so najboljše kroglice, kar sem jih kdaj naredila. Kar topijo se v ustih.…