Pečena šarenka z bučnim pirejem

ENGLISH VERSION:

Pečena šarenka z bučnim pirejem je jesensko kosilo, ko uspevajo oranžne, npr. Hokkaido, buče. Če jih shranimo v skrinji, lahko bučni pire pripravimo kadarkoli v letu kot prilogo mesu ali ribi.

VEČ RECEPTOV S ŠARENKO

Recept je brez glutena. Kosilo je primerno za dve manj aktivni osebi.

VEČ RECEPTOV Z BUČO HOKKAIDO

SESTAVINE:
– 600 g sveže šarenke (2 ribi).
– 600 g buče Hokkaido.
– 100 ml sojine smetane.
– Začimbe, npr. mleti česen, peteršilj, poper.
– 10 g bučnih semen.

POSTOPEK:
1. Očistimo in začinimo šarenki ter ju pečemo na 180 stopinjah Celzija 30 minut.
2. Bučo Hokkaido očistimo, narežemo in skuhamo.
3. Ko je buča kuhana, jo prestavimo v blender ali zmešamo s paličnim mešalnikom skupaj s sojino smetano in začimbami.
4. Bučni pire zavremo in postrežemo skupaj s šarenko, okrašeno z bučnimi semeni.
5. Okrasimo s sezamom in preostankom dimljene šarenke.

NASVETI:
– Uporabimo lahko drugo vrsto ribe po okusu.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 911 kcal.
– Maščobe 33,7 g (od tega nasičene maščobe 10,7 g).
– Ogljikovi hidrati 58,3 g (od tega sladkorji 4,5 g).
– Prehranske vlaknine 10 g.
– Beljakovine 125 g.