Za “darilo” sem dobila glavo ohrovta, s katerim si nisem najbolj domača. Kljub vsemu sem želela narediti nekaj nevsakdanjega in nastale so ohrovtove beljakovinske palačinke. Ker bi nekatere mogoče odvrnilo, da so ohrovtove, lahko besedo iz imena recepta izpustite, saj jih kasneje prepričal njihov okus.
Recept je brez glutena. Kot večerja ustreza za dve osebi, če poleg postrežemo še namaz. Zaradi visoke vsebnosti beljakovin je primeren obrok po treningu.
SESTAVINE:
– 3 jajca.
– 100 g kodrolistnega ohrovta.
– 100 ml sojinega napitka.
– 80 g sirotkinih beljakovin v prahu.
– 20 g konopljinih beljakovin.
– 15 g indijskega trpotca.
– 10 g kokosovega olja.
POSTOPEK:
1. Sestavine zmešamo v blenderju do gladkega.
2. V ponvi segrejemo kokosovo olje, na katerem spečemo palačinke. Pri obračanju smo pazljivi, ker so zelo rahle.
NASVETI:
– Kot namaz postrežemo hummus. Lahko pripravimo tudi domači hummus.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 786 kcal.
– Maščobe 32,3g (od tega nasičene maščobe 6,8g).
– Ogljikovi hidrati 24,3g (od tega sladkorji 8,1g).
– Prehranske vlaknine 13,4g.
– Beljakovine 101,8g.
Sočne skutine kocke s čokoladnim prelivom so sladica ali prigrizek, ki si ga boste pripravili…
Ploščati bučni kruhek z zeleno bananino moko je super ideja za postrežbo na mizi, ko…
Bananino-kokosova ploščata beljakovinska tortica z arašidovim namazom je odlična ideja za večerjo, ki je pripravljena…
Mešana zelenjava z dimljenim lososom iz pečice je ideja za brezmesno kosilo, ki kljub vsemu…
Losos in avokado sta pogosti sestavini sushija, feta sira pa v tradicionalni japonski kuhinji po…
Lešnikovo-čokoladne kroglice so najboljše kroglice, kar sem jih kdaj naredila. Kar topijo se v ustih.…