Konjakovi rezanci s šampinjoni, špinačo in z rdečo papriko

Konjakovi rezanci s šampinjoni, špinačo in z rdečo papriko so pekoča jed z izjemno bogatim okusom.

Recept je brez glutena in veganski. Količina je primerna za tri osebe za kosilo. Lahko si jed privoščite tudi za večerjo.

Glavne SESTAVINE:
– 4 stroki česna.
– 325 g rdeče paprike.
– 500 g belih šampinjonov.
– 75 g mlade špinače.
– 200 g konjakovih rezancev.
– 20 g praženih arašidov.

SESTAVINE za omako:
– 150 ml sojinega napitka.
– 30 g paradižnikovega koncentrata.
– 10 ml Tabasca.
– 10 ml riževega kisa.
– Začimbe, npr. poper, timijan, rožmarin.

POSTOPEK:
1. Stremo stroke česna in jih popražimo v ponvi.
2. Narežemo šampinjone ter rdečo papriko in ju dodamo k česnu.
3. Za omako zmešamo sojin napitek, paradižnikov koncentrat, Tabasco, rižev kis in začimbe. Prelijemo jo čez jed v ponvi in kuhamo 5 minut.
4. Dodamo špinačo in kuhamo še nekaj minut.
5. Medtem po navodilih na embalaži pripravimo konjakove rezance, ki jih vmešamo v pripravljeno jed.
6. Dodamo arašide in kuhamo nekaj minut, da se sestavine dobro premešajo in prepojijo.

NASVETI:
– Če želimo ne pekočo jed, izpustimo Tabasco ali ga zamenjamo s sojino omako.
– Paradižnikov koncentrat lahko zamenjamo s paradižnikovo mezgo.
– Rižev kis lahko izpustimo.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.521 kcal.
– Maščobe 16,7 g (od tega nasičene maščobe 5 g).
– Ogljikovi hidrati 60 g (od tega sladkorji 22,1 g).
– Prehranske vlaknine 22,2 g.
– Beljakovine 50,2 g.