Tribarvni mascarpone je osvežilna sladica. Pripravimo ga brez peke in lahko takoj postrežemo.

Recept je brez sladkorja in zadošča za tri kozarce.

SESTAVINE:
– 250g mascarponeja (razdeljeno na tri dele).
– 90ml mleka (razdeljeno na tri dele).
– 50g gozdnih sadežev.
– 40g čokolade brez sladkorja.
– 30g mandljev.
– 100g jagod.

POSTOPEK:
1. Za prvo plast zblendamo 83g mascarponeja, 50g gozdnih sadežev in 30ml mleka. Mešanico razporedimo v tri kozarce.
2. Stopimo čokolado, ki jo uporabimo za drugo plast. Poleg čokolade zmešamo 83g mascarponeja in 30ml mleka. Mešanico razporedimo po vrhu prve.
3. Zdrobimo mandlje in jih 20g vmešamo v mascarpone za tretjo plast, ki jo razporedimo po vrhu druge plasti v kozarcih.
4. Okrasimo z jagodami in preostalimi zdrobljenimi mandlji.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.521 kcal.
– Maščobe 138,9g (od tega nasičene maščobe 89,6g).
– Ogljikovi hidrati 40,5g (od tega sladkorji 14,8g).
– Prehranske vlaknine 6,4g.
– Beljakovine 27,4g.