Orehove palačinke z gozdnimi sadeži sem si zaželela, da uporabim domače arašidovo maslo, ki sem ga naredila nekaj trenutkov pred tem. Palačinke in arašidovo maslo gredo super skupaj.
Če povem, da je recept brez dodanega sladkorja in glutena, si ga lahko za zajtrk ali večerjo privoščite brez slabe vesti in obresti.
SESTAVINE za palačinke:
– 100 ml beljakov.
– 1 jajce.
– 50 g gozdnih sadežev.
– 30 g orehove razmaščene moke.
– 30 ml mineralne vode.
– 20 g beljakovin v prahu.
SESTAVINE za prilogo:
– 50 g gozdnih sadežev.
– 30 g domačega ali kupljenega arašidovega masla.
POSTOPEK:
1. Vse sestavine za palačinke zmešamo v blenderju in palačinke spečemo v ponvi.
2. Gozdne sadeže segrejemo in kuhamo nekaj minut, da dobimo strukturo marmelade.
3. Prvo palačinko položimo na krožnik in namažemo z arašidovim maslom. Prekrijemo z drugo palačinko, ki jo namažemo s kuhanimi gozdnimi sadeži. Ponavljamo postopek, dokler nam ne zmanjka sestavin. Po vrhu okrasimo s preostankom arašidovega masla in gozdnih sadežev.
NASVETI:
– Orehovo razmaščeno moko lahko zamenjamo z lešnikovo razmaščeno moko.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 595 kcal.
– Maščobe 27,9 g (od tega nasičene maščobe 3,9 g).
– Ogljikovi hidrati 16,1 g (od tega sladkorji 9,7 g).
– Prehranske vlaknine 15,5 g.
– Beljakovine 58,2 g.