Konjakovi rezanci s šampinjoni, špinačo in z rdečo papriko so pekoča jed z izjemno bogatim okusom.

Recept je brez glutena in veganski. Količina je primerna za tri osebe za kosilo. Lahko si ga privoščite tudi za večerjo.

SESTAVINE:
– 500g belih šampinjonov.
– 325g rdeče paprike.
– 200g konjakovih rezancev.
– 150ml sojinega mleka.
– 75g mlade špinače.
– 30g paradižnikovega koncentrata.
– 20g praženih arašidov.
– 10ml Tabasca.
– 10ml riževega kisa.
– 4 stroki česna.
– Začimbe, npr. poper, timijan, rožmarin.

POSTOPEK:
1. Stremo stroke česna in jih popražimo v ponvi.
2. Narežemo papriko ter šampinjone in ju dodamo k česnu.
3. Za omako zmešamo sojino mleko, paradižnikov koncentrat, Tabasco, rižev kis in začimbe. Prelijemo jo čez jed in kuhamo pet minut.
4. Dodamo špinačo in kuhamo še nekaj minut.
5. Medtem po navodilih na embalaži pripravimo konjakove rezance, ki jih vmešamo v pripravljeno jed.
6. Dodamo arašide in kuhamo nekaj minut, da se sestavine dobro premešajo in prepojijo.

NASVETI:
– Če želimo ne pekočo jed, izpustimo Tabasco ali ga zamenjamo s sojino omako.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.521 kcal.
– Maščobe 16,7g (od tega nasičene maščobe 5g).
– Ogljikovi hidrati 60g (od tega sladkorji 22,1g).
– Prehranske vlaknine 22,2g.
– Beljakovine 50,2g.