Browniji iz rdeče pese so dokaz, da se rdeča pesa odlično poda tudi k sladkim jedem. Ker gre za sladico brez peke, pri pripravi umažemo samo eno posodo, tj. blender.

Recept je brez glutena in dodanega sladkorja. Narezano sladico zapakiramo v tri posode in zaužijemo za malico med glavnimi obroki.

SESTAVINE:
– 200g kuhane reče pese.
– 70g razmaščene orehove moke.
– 40g stopljene čokolade.
– 30g kakava v prahu.

POSTOPEK:
1. Vse sestavine damo v blender in zmešamo do gladkega. Za začetek vzamemo 50g orehove moke, potem pa po potrebi dodajamo, da dobimo maso, ki se ne lepi po rokah in hkrati ni presuha.
2. Plastično posodo obložimo s folijo, na katero preložimo maso.
3. Maso oblikujemo v pravokotno obliko. Lahko si pomagamo z žlico, ki jo namakamo v vodo.
4. Postavimo v hladilnik čez noč in narežemo na šest kosov.

NASVETI:
– Priporočljivo je, da uporabimo surovo rdečo peso, ki jo pred pripravo skuhamo. Vložena rdeča pesa lahko vsebuje nepotrebne dodatke, ki ne paše jo v sladico, npr. kis.
– Lahko uporabimo vegansko čokolado in sladico naredimo vegansko.
– Postrežemo z domačim češnjevo-čokoladnim beljakovinskim sladoledom.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 647 kcal.
– Maščobe 34,2g (od tega nasičene maščobe 11,4g).
– Ogljikovi hidrati 34,8g (od tega sladkorji 9,4g).
– Prehranske vlaknine 18,6g.
– Beljakovine 46,1g.