Browniji iz rdeče pese so dokaz, da se rdeča pesa odlično poda tudi k sladkim jedem. Ker gre za sladico brez peke, pri pripravi umažemo samo eno posodo, tj. blender.

Recept je brez glutena in dodanega sladkorja. Narezano sladico zapakiramo v tri posode in zaužijemo za malico med glavnimi obroki.

SESTAVINE:
– 200 g kuhane reče pese.
– 70 g razmaščene orehove moke.
– 40 g stopljene čokolade.
– 30 g kakava v prahu.

POSTOPEK:
1. Vse sestavine damo v blender in zmešamo do gladkega. Za začetek vzamemo 50 g orehove moke, potem pa po potrebi dodajamo, da dobimo maso, ki se ne lepi po rokah in hkrati ni presuha.
2. Plastično posodo obložimo s folijo, na katero preložimo maso.
3. Maso oblikujemo v pravokotno obliko. Lahko si pomagamo z žlico, ki jo namakamo v vodo.
4. Postavimo v hladilnik čez noč in narežemo na 6 kosov.

NASVETI:
– Priporočljivo je, da uporabimo surovo rdečo peso, ki jo pred pripravo skuhamo. Vložena rdeča pesa lahko vsebuje nepotrebne dodatke, ki ne paše jo v sladico, npr. kis.
– Lahko uporabimo vegansko čokolado in sladico naredimo vegansko.
– Postrežemo z domačim češnjevo-čokoladnim beljakovinskim sladoledom.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 647 kcal.
– Maščobe 34,2 g (od tega nasičene maščobe 11,4 g).
– Ogljikovi hidrati 34,8 g (od tega sladkorji 9,4 g).
– Prehranske vlaknine 18,6 g.
– Beljakovine 46,1 g.