Domači češnjevo-čokoladni beljakovinski sladoled se odlično poda k brownijem iz rdeče pese. Zanj potrebujemo zgolj blender in dve sestavini, ena izmed katerih so beljakovine, ki so pri kupljenih sladoledih po navadi pozabljene, zato nas ne nasitijo in bi jih lahko pojedli v neomejenih količinah.
Recept je brez glutena in dodanega sladkorja. Količina ustreza dvema kepicama sladoleda za eno osebo, ki si jih privoščimo brez slabe vesti.
SESTAVINE:
– 100 g zamrznjenih češenj.
– 30 g sirotkinih beljakovin z okusom čokolade.
POSTOPEK:
1. Češnje in beljakovine damo v blender in zmešamo do gladkega. Po potrebi dodamo 10-30 ml vode.
2. Postrežemo takoj ali shranimo v skrinji.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 166 kcal.
– Maščobe 2,3 g (od tega nasičene maščobe 1,5 g).
– Ogljikovi hidrati 13,8 g (od tega sladkorji 9,3 g).
– Prehranske vlaknine 2,9 g.
– Beljakovine 22,6 g.