Ko se naveličamo velikonočne šunke, si jo lahko pripravimo na nevsakdanji način – z rdečim curryjem. Še ena jed, ki bo požela uspeh tudi pri ljudem, ki sicer prisegajo na tradicijo.

Recept je brez glutena in je primeren za prilogo ob družinskem kosilu ali večerji.

SESTAVINE:
– 400g paradižnika.
– 240g rjavega fižola.
– 200g kuhane šunke.
– 30g rdeče curry paste.

POSTOPEK:
1. Narežemo kuhano šunko in paradižnik.
2. V ponvi popečemo šunko, da se zapeče.
3. Šunko premaknemo na polovico ponve, na drugo polovico pa stresemo paradižnik in fižol.
4. Pečemo pet minut, preden dodamo curry pasto in vse skupaj premešamo.
5. Kuhamo/pečemo še pet minut. Če se nam zdi presuho, dodamo malo vode ne preveč, ker želimo, da je jed gosta, omaka pa ustvarjena s tem, ko se sestavine povežejo med seboj.

NASVETI:
– Uporabimo fižol iz pločevinke.
– Količine podvojimo, če želimo, da je jed kot glavna jed družinskega kosila ali večerje. Lahko dodamo še preostala velikonočna jajca.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 554 kcal.
– Maščobe 9,8g (od tega nasičene maščobe 3,4g).
– Ogljikovi hidrati 56,2g (od tega sladkorji 5,7g).
– Prehranske vlaknine 17,3g.
– Beljakovine 53,2g.