Na trgu je težko najti sladolede brez dodanega sladkorja, zato ga najraje pripravim sama doma. Tokrat sem preizkusila mešanico z maslom indijskih oreščkov, ki da sladoledu poln in kremast okus, in kot rezultat dobila sladoledni miški z oreški.
Recept je brez glutena in z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Sladoled lahko zaužijete kot prigrizek po treningu ali čez dan. Iz spodnjih količin nastaneta dva sladoledna miška.
SESTAVINE:
– 40 g masla iz indijskih oreščkov.
– 25 g kokosovega olja.
– 50 g medu.
– Ščepec vanilije.
– 20 g orehov.
POSTOPEK:
1. Nad soparo stopimo maslo iz indijskih oreščkov in kokosovo olje.
2. Maslu in olju primešamo med in vanilijo.
3. Mešanico prelijemo v silikonske modelčke.
4. Okrasimo z nadrobljenimi in celimi orehi.
5. Postavimo v skrinjo za 4 ure.
NASVETI:
– Recept lahko naredimo veganski, če med zamenjamo z drugim tekočim sladilom, npr. javorjevim, riževim ali agavinim sirupom.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 739 kcal.
– Maščobe 54,2 g (od tega nasičene maščobe 24,8 g).
– Ogljikovi hidrati 50,5 g (od tega sladkorji 41,1 g).
– Prehranske vlaknine 0.1 g.
– Beljakovine 10,8 g.
Sočne skutine kocke s čokoladnim prelivom so sladica ali prigrizek, ki si ga boste pripravili…
Ploščati bučni kruhek z zeleno bananino moko je super ideja za postrežbo na mizi, ko…
Bananino-kokosova ploščata beljakovinska tortica z arašidovim namazom je odlična ideja za večerjo, ki je pripravljena…
Mešana zelenjava z dimljenim lososom iz pečice je ideja za brezmesno kosilo, ki kljub vsemu…
Losos in avokado sta pogosti sestavini sushija, feta sira pa v tradicionalni japonski kuhinji po…
Lešnikovo-čokoladne kroglice so najboljše kroglice, kar sem jih kdaj naredila. Kar topijo se v ustih.…