ENGLISH VERSION:

Na trgu je težko najti sladolede brez dodanega sladkorja, zato ga najraje pripravim sama doma. Tokrat sem preizkusila mešanico z maslom indijskih oreščkov, ki da sladoledu poln in kremast okus, in kot rezultat dobila sladoledni miški z oreški.

Recept je brez glutena in z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Sladoled lahko zaužijete kot prigrizek po treningu ali čez dan. Iz spodnjih količin nastaneta dva sladoledna miška.

VEČ RECEPTOV ZA SLADOLED

SESTAVINE:
– 50 g medu.
– 40 g masla iz indijskih oreščkov.
– 25 g kokosovega olja.
– 20 g orehov.
– Ščepec vanilije.

POSTOPEK:
1. Nad soparo stopimo maslo iz indijskih oreščkov in kokosovo olje.
2. Maslu in olju primešamo med in vanilijo.
3. Mešanico prelijemo v silikonske modelčke.
4. Okrasimo z nadrobljenimi in celimi orehi.
5. Postavimo v skrinjo za štiri ure.

NASVETI:
– Recept lahko naredimo veganski, če med zamenjamo z drugim tekočim sladilom, npr. javorjevim, riževim ali agavinim sirupom.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 739 kcal.
– Maščobe 54,2 g (od tega nasičene maščobe 24,8 g).
– Ogljikovi hidrati 50,5 g (od tega sladkorji 41,1 g).
– Prehranske vlaknine 0.1 g.
– Beljakovine 10,8 g.