Domači avokadov sladoled brez sladkorja

Obožujem sladoled in pri izboru na prvo mesto dajem kakovost sestavin. Kupljeni sladoledi pogosto vsebujejo veliko “nepotrebnih” sestavin, v domačem pa lahko le-te prilagodiš svojemu okusu. Iz samo dveh sestavin mi je uspel odličen avokadov.

Recept je brez dodanega sladkorja in veganski. Iz spodnjih količin dobimo eno večjo kepico sladoleda.

OSTALI RECEPTI ZA SLADOLED

SESTAVINE:
– 120 g avokada.
– 70 ml sojinega napitka.

POSTOPEK:
1. Avokado zamrznemo.
2. Naslednji dan v blenderju zmešamo avokado in sojin napitek, da dobimo gosto maso sladoleda.

NASVETI:
– Avokado zamrznemo, ko je zrel – torej mehek.
– Če nam ostane avokado, s katerim nimamo kaj narediti, ga lahko damo v skrinjo in porabimo za sladoled, ko nam paše.
– Sladoled pojemo takoj, saj se hitro začne topiti.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 223 kcal.
– Maščobe 18,9 g (od tega nasičene maščobe 2,8 g).
– Ogljikovi hidrati 12,1 g (od tega sladkorji 2,7 g).
– Prehranske vlaknine 8 g.
– Beljakovine 4,9 g.