Obožujem sladoled in pri izboru na prvo mesto dajem kakovost sestavin. Kupljeni sladoledi pogosto vsebujejo veliko “nepotrebnih” sestavin, v domačem pa lahko le-te prilagodiš svojemu okusu. Iz samo dveh sestavin mi je uspel odličen avokadov.

Recept je brez dodanega sladkorja in veganski.

SESTAVINE:
– 120g avokada.
– 70ml sojinega mleka.

POSTOPEK:
1. Avokado zamrznemo.
2. Naslednji dan v blenderju zmešamo avokado in sojino mleko, da dobimo gosto maso sladoleda.

NASVETI:
– Avokado zamrznemo, ko je zrel – torej mehek.
– Če nam ostane avokado, s katerim nimamo kaj narediti, ga lahko damo v skrinjo in porabimo za sladoled, ko nam paše.
– Sladoled pojemo takoj, saj se hitro začne topiti.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 223 kcal.
– Maščobe 18,9g (od tega nasičene maščobe 2,8g).
– Ogljikovi hidrati 12,1g (od tega sladkorji 2,7g).
– Prehranske vlaknine 8g.
– Beljakovine 4,9g.