Domači borovničev sladoled brez sladkorja

Sladoled vedno paše v kombinaciji dveh okusov. Zato sem avokadovemu sladoledu brez sladkorja dodala še borovničevega.

Recept je brez dodanega sladkorja in veganski. Iz spodnjih količin dobimo eno manjšo kepico sladoleda.

OSTALI RECEPTI ZA SLADOLED

SESTAVINE:
– 70 g borovnic.
– 50 ml sojinega napitka.
– 10 g razmaščene zlate lanene moke.

POSTOPEK:
1. V blenderju zmešamo borovnice in sojino mleko, da dobimo gosto maso sladoleda.
2. Dodamo laneno moko in ponovno premešamo.

NASVETI:
– Uporabimo zamrznjene ali sveže borovnice. Če uporabimo sveže, jih prej zamrznemo.
– Laneno moko dodamo zgolj po potrebi, če mešanica borovnic in sojinega mleka ni dovolj gosta – sladoledna.
– Sladoled pojemo takoj, saj se hitro začne topiti.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 83 kcal.
– Maščobe 1,9 g (od tega nasičene maščobe 0,3 g).
– Ogljikovi hidrati 8 g (od tega sladkorji 5,8 g).
– Prehranske vlaknine 5,3 g.
– Beljakovine 5,9 g.