Čokoladno-borovničeva kaša z bučno moko je ideja za sladek zajtrk, ki vsebuje razmaščeno bučno moko. Čeprav slednja daje občutek, da bo obrok “slan”, se odlično ujame z ostalimi sestavinami.
Recept je brez glutena, dodanega sladkorja in veganski. Količina ustreza zajtrku ene osebe, primeren pa je tudi za obrok po treningu, saj vsebuje kar nekaj beljakovin.
SESTAVINE:
– 300 ml sojinega napitka.
– 125 g borovnic.
– 55 g avokada.
– 30 g razmaščene kokosove moke.
– 20 g razmaščene bučne moke.
– 10 g kakava.
POSTOPEK:
1. V blenderju zmešamo sojin napitek, borovnice, avokado, kokosovo moko in kakav. Nekaj avokada in borovnic pustimo za okrasitev.
2. Mešanico prelijemo v posodo in segrejemo do vretja.
3. Vmešamo bučno moko in kuhamo največ 5 minut, da se zgosti.
4. Prelijemo v posodo in okrasimo z avokadom ter borovnicami.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 519 kcal.
– Maščobe 22 g (od tega nasičene maščobe 6 g).
– Ogljikovi hidrati 50,8 g (od tega sladkorji 32,5 g).
– Prehranske vlaknine 22,2 g.
– Beljakovine 32,5 g.
Sočne skutine kocke s čokoladnim prelivom so sladica ali prigrizek, ki si ga boste pripravili…
Ploščati bučni kruhek z zeleno bananino moko je super ideja za postrežbo na mizi, ko…
Bananino-kokosova ploščata beljakovinska tortica z arašidovim namazom je odlična ideja za večerjo, ki je pripravljena…
Mešana zelenjava z dimljenim lososom iz pečice je ideja za brezmesno kosilo, ki kljub vsemu…
Losos in avokado sta pogosti sestavini sushija, feta sira pa v tradicionalni japonski kuhinji po…
Lešnikovo-čokoladne kroglice so najboljše kroglice, kar sem jih kdaj naredila. Kar topijo se v ustih.…