ENGLISH VERSION:

Čokoladno-borovničeva kaša z bučno moko je ideja za sladek zajtrk, ki vsebuje razmaščeno bučno moko. Čeprav slednja daje občutek, da bo obrok “slan”, se odlično ujame z ostalimi sestavinami.

Recept je brez glutena, dodanega sladkorja in veganski. Količina ustreza zajtrku ene osebe, primeren pa je tudi za obrok po treningu, saj vsebuje kar nekaj beljakovin.

SESTAVINE:
– 300ml sojinega napitka.
– 125g borovnic.
– 55g avokada.
– 30g razmaščene kokosove moke.
– 20g razmaščene bučne moke.
– 10g kakava.

POSTOPEK:
1. V blenderju zmešamo sojin napitek, borovnice, avokado, kokosovo moko in kakav. Nekaj avokada in borovnic pustimo za okrasitev.
2. Mešanico prelijemo v posodo in segrejemo do vretja.
3. Vmešamo bučno moko in kuhamo do pet minut, da se zgosti.
4. Prelijemo v posodo in okrasimo z avokadom ter borovnicami.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 519 kcal.
– Maščobe 22g (od tega nasičene maščobe 6g).
– Ogljikovi hidrati 50,8g (od tega sladkorji 32,5g).
– Prehranske vlaknine 22,2g.
– Beljakovine 32,5g.