Čokoladno-borovničeva kaša z bučno moko

Čokoladno-borovničeva kaša z bučno moko je ideja za sladek zajtrk, ki vsebuje razmaščeno bučno moko. Čeprav slednja daje občutek, da bo obrok “slan”, se odlično ujame z ostalimi sestavinami.

DRUGI RECEPTI ZA KAŠE

Recept je brez glutena, dodanega sladkorja in veganski. Količina ustreza zajtrku ene osebe, primeren pa je tudi za obrok po treningu, saj vsebuje kar nekaj beljakovin.

SESTAVINE:
– 300 ml sojinega napitka.
– 125 g borovnic.
– 55 g avokada.
– 30 g razmaščene kokosove moke.
– 20 g razmaščene bučne moke.
– 10 g kakava.

POSTOPEK:
1. V blenderju zmešamo sojin napitek, borovnice, avokado, kokosovo moko in kakav. Nekaj avokada in borovnic pustimo za okrasitev.
2. Mešanico prelijemo v posodo in segrejemo do vretja.
3. Vmešamo bučno moko in kuhamo največ 5 minut, da se zgosti.
4. Prelijemo v posodo in okrasimo z avokadom ter borovnicami.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 519 kcal.
– Maščobe 22 g (od tega nasičene maščobe 6 g).
– Ogljikovi hidrati 50,8 g (od tega sladkorji 32,5 g).
– Prehranske vlaknine 22,2 g.
– Beljakovine 32,5 g.