Bananino-kokosova ploščata beljakovinska tortica z arašidovim namazom

Bananino-kokosova ploščata beljakovinska tortica z arašidovim namazom je odlična ideja za večerjo, ki je pripravljena na hitro. Vsebuje veliko beljakovin, zato je ustrezna tudi kot obrok po treningu. Tortica je brez dodanega sladkorja, a vseeno okusno sladka. Njena struktura je noro mehka in se kar topi v ustih.

Recept je brez glutena, dodanega sladkorja in veganski. Količina ustreza dvakratnemu obroku. Spodnje količine lahko razpolovimo in dobimo večerjo za enkrat; če pečemo po spodnjih količinah, lahko polovico pojemo takoj, polovico pa prihranimo za zajtrk naslednji dan. S tem prihranimo čas.

SESTAVINE:
– 200 g tofuja.
– 125 g kokosovega jogurta.
– 100 g banane (1 srednje velika banana).
– 40 g zelene bananine moke.
– 40 g razmaščene mandljeve moke.
– 20 g rjave lanene moke.
– 10 g sojinega izolata z okusom slane karamele.
– 5 g pecilnega praška.
– 30 g arašidovega namaza.

POSTOPEK:
1. Vse sestavine razen arašidovega namaza damo v blender ali multipraktik in zmešamo do gladkega.
2. Pekač obložimo s peki papirjem, tortni model pa premažemo s kokosovim oljem.
3. Maso prestavimo na peki papir in oblikujemo v ploščato tortico.
4. Na vrh tortice dodamo tri manjše žlice arašidovega namaza in z noževo konico “narišemo poljubni vzorec.
5. Pečemo 20 minut na 180 stopinjah Celzija.

NASVETI:
– Tortica bo uspela tudi s Skyrom namesto tofuja, a ne bo popolnoma iste strukture in veganska.
– Velikost banane ne igra vloge v receptu, zato lahko uporabite tudi 10 g težjo/lažjo.
– Namesto rjave lanene moke lahko uporabimo tudi chia moko ali chia semena.
– Sojin izolat lahko izpustimo ali zamenjamo z sirotkinimi beljakovinami.
– Arašidov namaz lahko izpustimo ali zamenjamo z drugim namazom, koščki čokolade, koščki oreškov ipd.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 954 kcal.
– Maščobe 36,2 g (od tega nasičene maščobe 5,7 g).
– Ogljikovi hidrati 83,7 g (od tega sladkorji 15 g).
– Prehranske vlaknine 10,2 g.
– Beljakovine 105,9 g.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.