Čokoladni kolač brez peke

Čokoladni kolač brez peke je brez glutena, dodanega sladkorja in veganski. Narezan kolač lahko imamo trikrat za zajtrk ali pa narezanega na kocke postrežemo ob popoldanski kavi.

SESTAVINE:
– 180 ml kokosovega mleka (iz pločevinke).
– 80 g veganske čokolade brez sladkorja.
– 40 g razmaščene kokosove moke.
– 40 g mletih lanenih semen.

POSTOPEK:
1. Na srednjem ognju pogrejemo kokosovo mleko.
2. Medtem v posodo nalomimo čokolado, čez katero prelijemo vroče kokosovo mleko.
3. Mleko s čokolado mešamo toliko časa, da se čokolada stopi.
4. Vmešamo kokosovo moko in mleto laneno seme.
5. Postavimo v hladilnik čez noč.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.148 kcal.
– Maščobe 85,6 g (od tega nasičene maščobe 40,1 g).
– Ogljikovi hidrati 59,6 g (od tega sladkorji 3,9 g).
– Prehranske vlaknine 10,9 g.
– Beljakovine 21,9 g.