Čokoladni kolač brez peke je brez glutena, dodanega sladkorja in veganski. Narezan kolač lahko imamo trikrat za zajtrk ali pa narezanega na kocke postrežemo ob popoldanski kavi.
SESTAVINE:
– 180 ml kokosovega mleka (iz pločevinke).
– 80 g veganske čokolade brez sladkorja.
– 40 g razmaščene kokosove moke.
– 40 g mletih lanenih semen.
POSTOPEK:
1. Na srednjem ognju pogrejemo kokosovo mleko.
2. Medtem v posodo nalomimo čokolado, čez katero prelijemo vroče kokosovo mleko.
3. Mleko s čokolado mešamo toliko časa, da se čokolada stopi.
4. Vmešamo kokosovo moko in mleto laneno seme.
5. Postavimo v hladilnik čez noč.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.148 kcal.
– Maščobe 85,6 g (od tega nasičene maščobe 40,1 g).
– Ogljikovi hidrati 59,6 g (od tega sladkorji 3,9 g).
– Prehranske vlaknine 10,9 g.
– Beljakovine 21,9 g.