Sončnična tortilja s piščancem in z zelenjavo

Sončnična tortilja s piščancem in z zelenjavo rešuje težavo brezglutenskih tortilj, ki jih ni mogoče dobiti v vsaki trgovini ali pa vsebujejo več neželenih sestavin. Tortilja je veganska, polnilo pa lahko pripravimo po okusu.

Recept je brez glutena. Količina je primerna za tri osebe za večerjo. Lahko jo pripravimo za kosilo in preostanek pojemo za večerjo.

SESTAVINE za tortiljo:
– 40 g razmaščene moke iz sončničnih semen.
– 20 g razmaščene chia moke.
– 10 g sončničnih semen.
– 170 ml mineralne vode.

SESTAVINE za polnilo:
– 500 g piščančjega fileja.
– 135 g rumene paprike.
– 240 g rjavega fižola (1 pločevinka).
– 140 g koruze (1 pločevinka).
– Začimbe, npr. mleta čebula, beli poper.

POSTOPEK:
1. Z mešalnikom zmešamo razmaščeno sončnično moko, razmaščeno chia moko, cela sončnična semena in mineralno vodo.
2. Maso prelijemo na peki papir in pečemo 15 minut na 180 stopinj Celzija.
3. Ko je tortilja pečena, jo skupaj s peki papirjem zavijemo, medtem pa pripravimo polnilo.
4. Piščančje prsi narežemo na kocke in rumeno papriko na poljubne kose.
5. Najprej popečemo piščančje kocke, ki jih prestavimo na krožnik, zatem pa v isti ponvi popečemo še rumeno papriko, rjavi fižol in koruzo.
6. Meso dodamo nazaj v ponev, začinimo in pokrito dušimo 5 minut, da se sestavine prepojijo.
7. Naložimo na tortiljo, zavijemo in postrežemo.

NASVETI:
– Razmaščeno moko iz sončničnih semen lahko zamenjamo z razmaščeno sezamovo moko.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.244 kcal.
– Maščobe 35,9 g (od tega nasičene maščobe 7,8 g).
– Ogljikovi hidrati 60 g (od tega sladkorji 3,1 g).
– Prehranske vlaknine 40,7 g.
– Beljakovine 151,4 g.