Lešnikovi browniji brez peke so hitra in preprosta sladica. Pripravimo jo lahko v različnih kombinacij, v vsakem primeru pa se kar topi v ustih.
Recept je brez glutena, dodanega sladkorja in veganski. Lahko ga narežemo na konce in postrežemo ob popoldanski kavi – en košček ima okrog 90 kalorij (12 koščkov). Narezane koščke lahko spravimo tudi v plastične posode in jih shranimo v hladilniku ter uživamo trikrat za zajtrk.
SESTAVINE:
– 130g datljev.
– 50g razmaščene lešnikove moke.
– 35g razmaščene chia moke.
– 20g kakava v prahu.
– 35g lešnikovega masla.
– 15g lešnikov.
– 2ml vanilijeve arome.
POSTOPEK:
1. Datlje namočimo čez noč in jih po namakanju skupaj z vanilijevo aromo zmeljemo v pasto.
2. Datljevi pasti dodamo razmaščeno lešnikovo moko, razmaščeno chia moko in kakav v prahu.
3. Maso razporedimo po pekaču nekje do višine 1cm.
4. Premažemo z lešnikovim maslom in okrasimo z nasekljanimi lešniki.
NASVETI:
– Naredimo lahko tudi drugačno kombinacijo, npr. mandljevo maslo-mandlji ali arašidovo maslo-arašidi.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.090 kcal.
– Maščobe 45,8g (od tega nasičene maščobe 3,2g).
– Ogljikovi hidrati 109,3g (od tega sladkorji 91,9g).
– Prehranske vlaknine 29,4g.
– Beljakovine 42,2g.
Sočne skutine kocke s čokoladnim prelivom so sladica ali prigrizek, ki si ga boste pripravili…
Ploščati bučni kruhek z zeleno bananino moko je super ideja za postrežbo na mizi, ko…
Bananino-kokosova ploščata beljakovinska tortica z arašidovim namazom je odlična ideja za večerjo, ki je pripravljena…
Mešana zelenjava z dimljenim lososom iz pečice je ideja za brezmesno kosilo, ki kljub vsemu…
Losos in avokado sta pogosti sestavini sushija, feta sira pa v tradicionalni japonski kuhinji po…
Lešnikovo-čokoladne kroglice so najboljše kroglice, kar sem jih kdaj naredila. Kar topijo se v ustih.…