Granola iz semen in oreščkov z malinami je najboljša granola, kar mi jih je do zdaj uspelo narediti. Želela sem se izogniti tako dodajanju tekočih sladil (npr. med, agavin sirup) kot olj (npr. kokosovo olje). Ker sladila in olja sestavine povežejo skupaj, sem potrebovala nadomestilo … Uspelo mi je s chia razmaščeno moko Pajsa brez obresti. Poleg tega, da je nadomestilo za jajca, vsebuje veliko omega 3 maščobnih kislin in je lahko prebavljiva.
Recept je brez glutena, dodanega sladkorja, veganski in keto. Granolo shranimo v neprepustni posodi in uživamo za zajtrk od deset- do petnajstkrat.
SESTAVINE:
– 150 g mandljev.
– 100 g praženih arašidov.
– 100 g praženih lešnikov.
– 65 g sončničnih semen.
– 65 g bučnih semen.
– 40 g chia razmaščene moke.
– 30 g veganskih beljakovin v prahu.
– 200 g malin.
– 80 g arašidovega namaza.
– 80 ml vode.
POSTOPEK:
1. V blenderju nasekljamo mandlje, pražene arašide in lešnike in jih stresemo v večjo posodo.
2. V blenderju nasekljamo bučna in sončnična semena in jih stresemo k oreščkom.
3. K semenom in oreščkom dodamo chia moko ter sirotkine beljakovine in premešamo.
4. Na srednjem ognju segrevamo maline, arašidov namaz in vodo, da se maline raztopijo.
5. Mešanico prelijemo čez semena in oreščke. Hitro zmešamo, da se chia moka ne napije tekočine, ker bo potem težko enakomerno zmešati.
6. Pečemo 40 minut na 150 stopinjah.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 4.113 kcal.
– Maščobe 339 g (od tega nasičene maščobe 44,7 g).
– Ogljikovi hidrati 103,2 g (od tega sladkorji 28,5 g).
– Prehranske vlaknine 52,9 g.
– Beljakovine 175,6 g.
Sočne skutine kocke s čokoladnim prelivom so sladica ali prigrizek, ki si ga boste pripravili…
Ploščati bučni kruhek z zeleno bananino moko je super ideja za postrežbo na mizi, ko…
Bananino-kokosova ploščata beljakovinska tortica z arašidovim namazom je odlična ideja za večerjo, ki je pripravljena…
Mešana zelenjava z dimljenim lososom iz pečice je ideja za brezmesno kosilo, ki kljub vsemu…
Losos in avokado sta pogosti sestavini sushija, feta sira pa v tradicionalni japonski kuhinji po…
Lešnikovo-čokoladne kroglice so najboljše kroglice, kar sem jih kdaj naredila. Kar topijo se v ustih.…