Bananina torta brez peke je uporabna ideja, ko nam ostajajo zrele banane.
Recept je brez glutena, dodanega sladkorja in veganski. Če jo narežemo na dvanajst kosov, 1 kos pojemo za zajtrk ali malico.
SESTAVINE:
– 100 g + 100 g + 50 g banane.
– 250 g datljev.
– 110 g + 150 g praženih arašidov.
– 150 g brazilskih oreščkov.
– 150 ml kokosovega mleka.
– 80 g kokosovega olja.
– 3 ml + 3 ml vanilijeve arome.
POSTOPEK:
1. Datlje namočimo čez noč.
2. Brazilske oreščke in 110 g arašidov zmeljemo v moko.
3. Datlje po namakanju skupaj z vanilijevo aromo zmeljemo v pasto.
4. Datljevo pasto in mlete oreščke zmešamo skupaj in maso razporedimo po pekaču, pri čemer robove pustimo približno 2cm višje od dna.
5. Po testu naložimo 100 g banane, ki smo jo narezali na kolute.
6. Za kremo v blenderju zmešamo kokosovo mleko, 100 g banane, kokosovo olje in vanilijevo aromo.
7. Kremo prelijemo čez testo in okrasimo z na kolute narezano banano (50 g).
8. Postavimo v hladilnik čez noč, da se strdi.
NASVETI:
– Če želimo slajšo kremo, uporabimo čim bolj zrele banane. V kremo lahko damo tudi sladilo, npr. agavin sirup, javorjev sirup.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 4.147 kcal.
– Maščobe 302 g (od tega nasičene maščobe 137 g).
– Ogljikovi hidrati 286 g (od tega sladkorji 188 g).
– Prehranske vlaknine 39 g.
– Beljakovine 107 g.
Sočne skutine kocke s čokoladnim prelivom so sladica ali prigrizek, ki si ga boste pripravili…
Ploščati bučni kruhek z zeleno bananino moko je super ideja za postrežbo na mizi, ko…
Bananino-kokosova ploščata beljakovinska tortica z arašidovim namazom je odlična ideja za večerjo, ki je pripravljena…
Mešana zelenjava z dimljenim lososom iz pečice je ideja za brezmesno kosilo, ki kljub vsemu…
Losos in avokado sta pogosti sestavini sushija, feta sira pa v tradicionalni japonski kuhinji po…
Lešnikovo-čokoladne kroglice so najboljše kroglice, kar sem jih kdaj naredila. Kar topijo se v ustih.…