Arašidovi beljakovinski kozarčki so sladica brez peke, ki je primerna tudi za zajtrk ali drugi uravnotežen obrok dneva.
Recept je brez glutena in dodanega sladkorja in zadošča za dva kozarčka.
SESTAVINE:
– 250 g pasirane skute.
– 60 g arašidovega namaza.
– 120 g banane (1 srednje velika banana).
– 50 ml mleka brez laktoze.
– 20 g beljakovin v prahu z okusom kokosa.
– 20 g temne čokolade brez sladkorja.
– 20 g praženih arašidov.
POSTOPEK – skutna plast:
1. Zmešamo skuto in arašidovo maslo.
2. Uporabimo za prvo in tretjo plast kozarčka.
POSTOPEK – bananina plast:
1. V blenderju zmešamo banano, mleko brez laktoze in sirotkine beljakovine v prahu.
2. Uporabimo za drugo in četrto plast kozarčka.
POSTOPEK – ostalo:
1. Stopimo čokolado.
2. Nasekljamo arašide.
POSTOPEK – sestavljanje:
1. V dva kozarca naložimo v vsakega četrtino skutne plasti.
2. Skutno plast v vsakem kozarčku prelijemo s četrtino stopljene čokolade in četrtino nasekljanih arašidov.
3. V vsak kozarček damo še četrtino skutne plasti in polovico bananine plasti.
4. Prelijemo s četrtino stopljene čokolade in četrtino nasekljanih arašidov.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 998 kcal.
– Maščobe 53,5 g (od tega nasičene maščobe 11,8 g).
– Ogljikovi hidrati 62 g (od tega sladkorji 16 g).
– Prehranske vlaknine 5,3 g.
– Beljakovine 69,1 g.
Sočne skutine kocke s čokoladnim prelivom so sladica ali prigrizek, ki si ga boste pripravili…
Ploščati bučni kruhek z zeleno bananino moko je super ideja za postrežbo na mizi, ko…
Bananino-kokosova ploščata beljakovinska tortica z arašidovim namazom je odlična ideja za večerjo, ki je pripravljena…
Mešana zelenjava z dimljenim lososom iz pečice je ideja za brezmesno kosilo, ki kljub vsemu…
Losos in avokado sta pogosti sestavini sushija, feta sira pa v tradicionalni japonski kuhinji po…
Lešnikovo-čokoladne kroglice so najboljše kroglice, kar sem jih kdaj naredila. Kar topijo se v ustih.…