Zelenjavni polpeti s chia moko

Zelenjavni polpeti s chia moko so okusno kosilo, ki ga lahko vzamemo tudi za na pot.

Recept je brez glutena in veganski. Količina ustreza kosilu ene osebe. Poleg polpetov lahko pripravimo popečen tofu.

VEČ RECEPTOV ZA POLPETE

SESTAVINE:
– 50 g rdeče leče.
– 130 g bučk.
– 65 g sojine kreme za kuhanje.
– 50 g korenja.
– 30 g razmaščene moke iz sončničnih semen.
– 20 g razmaščene chia moke.
– Začimbe, npr. poper, česen v prahu.

POSTOPEK:
1. Skuhamo lečo.
2. Vse sestavine v blenderju spasiramo do želene strukture. Lahko pustimo, da ostanejo celi koščki zelenjave.
4. Oblikujemo polpete in jih pečemo 22 minut na 180 stopinjah.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 410 kcal.
– Maščobe 17,7 g (od tega nasičene maščobe 2,2 g).
– Ogljikovi hidrati 34,4 g (od tega sladkorji 6,9 g).
– Prehranske vlaknine 12,6 g.
– Beljakovine 20,9 g.

NASVETI:
– Namesto razmaščene moke iz sončničnih semen lahko uporabimo razmaščeno sezamovo moko.