Zelenjavni krožnik s sirom in hummusom je preprosto kosilo, pri katerem več časa vzame razporejanje po krožniku kot sama priprava.

OSTALI SOLATNI IN ZELENJAVNI KROŽNIKI:

Zelenjavna skleda z dimljenim tofujem.

Solatna skleda s čičeriko, feto in z dimljeno šarenko.

Veganska brokolijeva skleda s hummusom in tofujem.

Veganski zelenjavni krožnik s fižolovim pirejem.

Recept je brez glutena in veganski. Ustreza kosilu dveh oseb, lahko pa predstavlja solatno prilogo pri družinskem kosilu.

SESTAVINE:
– 240g belega zelja.
– 180g tofuja z baziliko.
– 140g solatnega sira.
– 110g hummusa (okus rdeča paprika).
– 90g čičerike.
– 80g zelenih oliv.
– 50ml vode.
– Začimbe, npr. črni poper, kajenski poper, rdeče paprike.

POSTOPEK:
1. Čičeriko namočimo čez noč in jo skuhamo po navodilih na embalaži.
2. Tofu narežemo na kocke, olive pa na štiri dele.
3. Tofu, olive in čičeriko popečemo skupaj z začimbami.
4. Medtem pripravimo preliv iz hummusa in začimb. Dodamo toliko vode, da dobimo tekočo zmes.
5. Pripravimo solato in zelje ter ju damo v solatno posodo.
6. Solatni sir narežemo na kocke.
7. Solato in zelje razporedimo v solatno skledo. Dodamo popečeno mešanico, na kocke narezan sir in preliv.
8. Preliv prelijemo čez ostale sestavine in dobro premešamo.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.402 kcal.
– Maščobe 85,9g (od tega nasičene maščobe 25,6g).
– Ogljikovi hidrati 80,8g (od tega sladkorji 0g).
– Prehranske vlaknine 5,1g.
– Beljakovine 81,7g.