ENGLISH VERSION:

Zelena curry pasta je med vsemi najbolj pekoča, a me vseeno navdušuje. Zeleni curry z brokolijem in grahom je preprosta jed, ki jo pripravimo v 5 minutah, preostanek pa je namenjen kuhanju. Medtem popečemo tofu in dobimo kosilo za dve osebi.

Recept je brez glutena in veganski.

VEČ CURRY RECEPTOV

SESTAVINE:
– 60 g zelene curry paste.
– 200 ml kokosovega mleka.
– 450 g brokolija.
– 330 g zamrznjenega graha.
– 200 g češnjevih paradižnikov.
– 180 g tofuja.

POSTOPEK:
1. Skuhamo grah in ga zblendamo skupaj s kokosovim mlekom.
2. Skuhamo brokoli.
3. Popražimo curry pasto in dodamo grah s kokosovim mlekom ter brokoli.
4. Kuhamo 15 minut na srednjem ognju.
5. Dodamo cele češnjeve paradižnike in kuhamo še 5 minut.
6. Medtem na kocke narežemo tofu in ga popečemo.

NASVETI:
– Če želimo umazati samo eno posodo, tofu narežemo na kocke, ki jih dodamo v posodo v tretjem koraku.
– Če tofu popečemo ločeno, ga lahko vmešamo v curry ali jemo poleg curryja.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.064 kcal.
– Maščobe 60 g (od tega nasičene maščobe 39,5 g).
– Ogljikovi hidrati 57,5 g (od tega sladkorji 24,7 g).
– Prehranske vlaknine 31,8 g.
– Beljakovine 57,5 g.