ENGLISH VERSION:

Čičerikini polpeti so zelenjavni polpeti, ki so preprosti za pripravo in okusni za na mizo.

Recept je brez glutena in veganski. Postrežemo jih kot prilogo dveh oseb k nečemu beljakovinskemu, npr. mesu, tofuju ali ribi. Uporabimo jih lahko tudi kot samostojno jed za na pot, saj so okusni tako topli kot mrzli.

SESTAVINE:
– 75g čičerike.
– 65g korenja.
– 55g rumene paprike.
– 45g sladke koruze.
– 25g sezamovih semen.
– 20g lanenih semen.

POSTOPEK:
1. Čez noč namočimo čičeriko in jo skuhamo.
2. Zmeljemo sezamova in lanena semena v moko.
3. Narežemo korenje in papriko, ki ju skupaj s čičeriko in koruzo damo v blender.
4. Mešamo, dokler ne dobimo enotne mase.
5. Dodamo mleta sezamova in lanena semena.
6. Pečemo 30 minut na 180 stopinjah.

NASVETI:
– Če se sestavine med mešanjem ne povežejo, dodamo do tri žlice vode, ki jo bodo semena vpila. Načeloma to ni potrebno, saj “mokrota” zelenjave zadošča.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 612 kcal.
– Maščobe 29,1g (od tega nasičene maščobe 3,5g).
– Ogljikovi hidrati 67,8g (od tega sladkorji 14,6g).
– Prehranske vlaknine 3,6g.
– Beljakovine 26,4g.