
Veganski chilli s sojinimi koščki je veganska različica “chilli con carne”. Recept je brez glutena. Količina zadostuje za dve kosili ali tri kosila – lahko tudi za večerjo.
SESTAVINE:
– 130 g čebule.
– 4 stroki česna.
– 400 g paradižnikovih koščkov (1 pločevinka).
– 5 g mletega čilija.
– 285 g koruze v zrnju (1 pločevinka).
– 100 g sojinih koščkov.
– 40 g bučnih semen.
– 10 g kakava v prahu.
POSTOPEK:
1. Čebulo in česen nasekljamo, papriko pa narežemo na trakove.
2. Zelenjavo damo v posodo, prilijemo paradižnikove koščke in dodamo začimbe.
3. Koruzo operemo in dodamo v posodo.
4. Premešamo in pokrito kuhamo 10 minut. Po potrebi prilijemo vodo, če se nam prijema na dno.
5. Medtem v vodi za 3 minute namočimo sojine koščke in jih odcedimo.
6. Sojine koščke dodamo v posodo z zelenjavo in premešamo.
7. Dodamo bučno seme in kakav ter kuhamo še 5 minut.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.089 kcal.
– Maščobe 25,8 g (od tega nasičene maščobe 4,8 g).
– Ogljikovi hidrati 124,3 g (od tega sladkorji 39,6 g).
– Prehranske vlaknine 16,9 g.
– Beljakovine 80,8 g.