Vedno znova me navduši uporabnost lanene moke, ki poveže sestavine med seboj. Tokrat sem jo uporabila za pripravo pudinga. Lešnikov puding z gozdnimi sadeži se zgosti ravno s pomočjo lanene moke.

Recept je brez glutena, dodanega sladkorja, veganski in LCHF. Količina ustreza zajtrku ene osebe.

SESTAVINE za puding:
– 300ml sojinega mleka.
– 30g razmaščene lešnikove moke.
– 15g razmaščene lanene moke.
– 10g kakava v prahu.
– 5g indijskega trpotca.

SESTAVINE za okrasitev:
– 50g mešanih gozdnih sadežev.
– 20g praženih lešnikov.

POSTOPEK:
1. Segrejemo sojino mleko (ne nujno do vretja).
2. V posodi zmešamo suhe sestavine in jih med stalnim mešanjem dodamo sojinemu mleku.
3. Mešano in kuhamo še do dve minuti, da se sestavine zgostijo v puding.
4. Okrasimo z gozdnimi sadeži in lešniki. Lahko dodamo še kakav.

NASVETI:
– Sojino mleko lahko zamenjamo s katerim drugim, npr. riževim, mandljevim, kravjim.
– Namesto indijskega trpotca lahko uporabimo več lanene moke.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 493 kcal.
– Maščobe 26g (od tega nasičene maščobe 2,5g).
– Ogljikovi hidrati 22,8g (od tega sladkorji 12,5g).
– Prehranske vlaknine 9,6g.
– Beljakovine 34,7g.