ENGLISH VERSION:

Na dopustu, ko nimamo časa za kuhanje in v kuhinji nimamo opreme, ki smo je navajeni, pogosto posežemo po vnaprej pripravljenih jedeh ali sestavinah. To pa ne pomeni, da ne moremo jesti kakovostno. Solatna skleda z lečo, s sojo, tofujem in hummusovim prelivom je hitro pripravljena večerja s pakirano solato iz trgovine in nekaj konzerviranih živil. Za začimbe uporabimo, kar imamo na voljo ali celo nič.

Recept je brez glutena in ustreza večerji dveh oseb. Obrok lahko pojemo tudi ob obali na plaži.

VEČ RECEPTOV ZA SOLATNE SKLEDE

SESTAVINE:
– 240 g kuhane leče (1 konzerva).
– 200 g sojinega jogurta.
– 196 g kuhane soje (1 konzerva).
– 200 g tofuja.
– 100 g zelene solate (kupljena pakirana).
– 80 g hummusa z bučnimi semeni.
– Začimbe, npr. limonska trava.

POSTOPEK:
1. Odcedimo lečo in sojo iz konzerve ter operemo zeleno solato.
2. Zeleno solato položimo v posodo in po vrhu natresemo lečo ter sojo.
3. Tofu narežemo na kocke, ki jih popečemo v ponvi in naložimo po solati.
4. Za preliv zmešamo hummus in sojin jogurt, da dobimo tekočo zmes, ki jo prelijemo čez ostale sestavine.
5. Vse skupaj dobro premešamo.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 996 kcal.
– Maščobe 55,3 g (od tega nasičene maščobe 7,9 g).
– Ogljikovi hidrati 37,9 g (od tega sladkorji 9,2 g).
– Prehranske vlaknine 2,6 g.
– Beljakovine 75 g.