Sočne skutine kocke s čokoladnim prelivom

Sočne skutine kocke s čokoladnim prelivom so sladica ali prigrizek, ki si ga boste pripravili večkrat. Čeprav priprava zahteva kar nekaj korakov, gre za preprost postopek. Poleg tega sestavine ponujajo več zamenjav, zato se lahko organizirate glede na razpoložljivost le-teh v omari/hladilniku.

Recept je brez glutena. Pecivo narežemo na dvanajst kock in si dve kocki brez slabe vesti privoščimo za malico. Hranilna vrednost je ustrezna tudi za samostojni obrok, npr. zajtrk ali večerjo. Glede na prehranske potrebe pojemo okrog štiri kocke ali pet kock.

SESTAVINE za prvo plast:
– 2 jajci.
– 30 g razmaščene sezamove moke.
– 30 g kisle smetane.
– 40 g eritritola.
– 5 g pecilnega praška.
– 3 g cimeta.

SESTAVINE za drugo plast:
– 3 jajca.
– 300 g pasirane skute.
– 40 g eritritola.

SESTAVINE za tretjo plast:
– 150 g kisle smetane.
– 20 g kakava.

POSTOPEK za prvo plast:
1. Pri dveh jajcih ločimo beljake in rumenjake.
2. Beljake zmešamo v sneg, ostale sestavine pa zmešamo z rumenjaki.
3. Maso z rumenjaki nežno združimo s stepenimi beljaki.
4. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj prelijemo zmešano maso.
5. Pečemo 10-15 minut na 180 stopinjah Celzija (ne rabi biti v celoti pečeno, a dovolj, da lahko čez prelijemo drugo plast).

POSTOPEK za drugo plast:
1. Medtem ko se prva plast peče, pripravimo drugo plast.
2. Vse sestavine zmešamo v gladko maso.
3. Prelijemo čez prvi dve plasti in pečemo 25 minut.

POSTOPEK za tretjo plast:
1. Vse sestavine zmešamo v gladko maso.
2. Prelijemo čez prvo plast in pečemo 10 minut. Tudi če po 10 minutah še ni popolnoma trdo, se do konca strdi čez noč v hladilniku.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.247 kcal.
– Maščobe 79,6 g (od tega nasičene maščobe 30,1 g).
– Ogljikovi hidrati 75,4 g (od tega sladkorji 10,1 g).
– Prehranske vlaknine 1,2 g.
– Beljakovine 92,3 g.

NASVETI:
– Razmaščeno sezamovo moko lahko zamenjamo z mletimi ovsenimi kosmiči.
– Eritritol lahko zamenjamo z medom.
– Namesto skute lahko uporabimo Skyr, beljakovinski jogurt ali quark.
– Namesto kakava lahko uporabimo beljakovine v prahu poljubnega okusa.
– Priporočljivo je kocke čez noč pustiti v hladilniku, preden jih narežemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja