Slivovo čokoladno pecivo

Slivovo čokoladno pecivo spominja na brownije, saj vsebuje kar nekaj čokolade. Je priročen način, kako porabiti velike količine sliv z domačega vrta.

Recept je brez glutena, dodanega sladkorja in veganski. Narežemo na osem kosov, ki jih postrežemo ob popoldanski kavi.

SESTAVINE:
– 300 g sliv.
– 200 g sojinega jogurta.
– 130 ml mineralne vode.
– 100 g razmaščene lešnikove moke.
– 90 ml sojinega napitka.
– 80 g temne čokolade brez sladkorja.
– 15 g kakava v prahu.
– 10 g mletih lanenih semen.
– 10 g indijskega trpotca.
– 2 g cimeta.

POSTOPEK:
1. Slive razkoščičimo in narežemo na 4 dele.
2. V posodi zmešamo suhe sestavine, tj. razmaščeno lešnikovo moko, kakav v prahu, mleto laneno seme, indijski trpotec in cimet.
3. V drugi posodi zmešamo sojin jogurt, sojin napitek in 40 g stopljene čokolade.
4. Ob mešanju z mešalnikom dodajamo mineralno vodo. Po potrebi dodamo manj ali več, pri čemer pazimo, da masa ni preredka ali pretekoča.
5. V maso na roke vmešamo slive.
6. Preložimo v pekač na peki papir in maso enakomerno razporedimo.
7. Pečemo 40 minut na 180 stopinjah.
8. Stopimo preostalih 40 g čokolade in prelijemo po pecivu.
9. Narežemo, ko se ohladi.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.250 kcal.
– Maščobe 59 g (od tega nasičene maščobe 1,5 g).
– Ogljikovi hidrati 97,2 g (od tega sladkorji 30,6 g).
– Prehranske vlaknine 45,1 g.
– Beljakovine 66,1 g.