Na trgu je težko najti sladolede brez dodanega sladkorja, zato ga najraje pripravim sama doma. Tokrat sem preizkusila mešanico z maslom indijskih oreščkov, ki da sladoledu poln in kremast okus.

Recept je brez glutena in z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Sladoled lahko zaužijete kot prigrizek po treningu ali čez dan. Iz te količine dobite dva sladoledna miška.

SESTAVINE:
– 50g medu.
– 40g masla iz indijskih oreščkov.
– 25g kokosovega olja.
– 20g orehov.
– Ščepec vanilije.

POSTOPEK:
1. Nad soparo stopimo maslo iz indijskih oreščkov in kokosovo oljem.
2. Maslu in olju primešamo med in vanilijo.
3. Mešanico prelijemo v silikonske modelčke.
4. Okrasimo z nadrobljenimi in celimi orehi.
5. Postavimo v skrinjo za 4h.

NASVETI:
– Recept lahko naredimo veganski, če med zamenjamo z drugim tekočim sladilom, npr. javorjevim, riževim ali agavinim sirupom.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 739 kcal.
– Maščobe 54,2g (od tega nasičene maščobe 24,8g).
– Ogljikovi hidrati 50,5g (od tega sladkorji 41,1g).
– Beljakovine 10,8g.