Sadna skleda s kokosovim mlečnim rižem

V veselje mi je pripraviti obrok za koga drugega, sploh družinske člane. Sadna skleda s kokosovim mlečnim rižem je bil zajtrk za moji sestri. Glede na to, da po navadi ustajam prva, ju je zajtrk zjutraj pričakal na mizi.

Recept je brez glutena. Količina je primerna za tri osebe za zajtrk.

SESTAVINE:
– 200 g riža.
– 300 ml kokosovega mleka.
– 100 ml vode.
– 10 g sladila brez kalorij.
– 300 g jagod.
– 100 g ananasa.
– 70 g kivija.
– 10 g popečenega ribanega kokosa za okras.

POSTOPEK:
1. Riž začnemo kuhati v kokosovem mleku in vodi, v katero smo dodali sladilo brez kalorij. Med kuhanjem po potrebi dolijemo še več vode, da se riž razkuha – kuhamo ga dlje, kot piše na embalaži, da bo bolj kremast.
2. Sadje narežemo na kocke.
3. Riž razporedimo po posodi, tako da lahko okrog naložimo sveže sadje.
4. Posujemo s popečenim ribanim kokosom.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.299 kcal.
– Maščobe 42,1 g (od tega nasičene maščobe 35,5 g).
– Ogljikovi hidrati 210,1 g (od tega sladkorji 35,9 g).
– Prehranske vlaknine 14,3 g.
– Beljakovine 21,5 g.