Rdeča leča s papriko v kokosovi kremi je preprosto kosilo, za katerega potrebujete samo 15 minut in eno posodo.
Recept je brez glutena in veganski. Uporabimo ga za kosil treh oseb ali pa ga pripravimo za eno osebo in tretjino pojemo takoj, ostalo pa za večerjo ali kosilo naslednji dan.
SESTAVINE:
– 250 g rdeče paprike.
– 180 g zelene paprike.
– 200 g rdeče leče.
– Začimbe, npr. curry, kurkuma, limonska trava, mleti čili.
– 400 ml lahkega kokosovega mleka.
– 200 g sojinega namaza z zelenjavo in zelišči.
– 40 g sojinega izolata.
POSTOPEK:
1. Rdečo lečo operemo, paprike pa operemo in narežemo.
2. V posodo damo rdečo lečo, narezano papriko in začimbe.
3. Zalijemo s kokosovim mlekom in pokrito kuhamo okrog 10 minut (odvisno od leče).
4. Dodamo sojin namaz in sojin izolat ter mešamo, da se sestavine enakomerno zmešajo.
NASVETI:
– Namesto rdeče leče lahko uporabimo zeleno lečo, a bo čas kuhanja daljši.
– Namesto sojinega namaza lahko uporabimo hummus – kupljeni hummus ali domači hummus.
– Sojin izolat lahko izpustimo – dodan je zaradi večje vsebnosti beljakovin v jedi.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.666 kcal.
– Maščobe 64 g (od tega nasičene maščobe 27,1 g).
– Ogljikovi hidrati 152,3 g (od tega sladkorji 21,5 g).
– Prehranske vlaknine 12,6 g.
– Beljakovine 113,8 g.