Pekoče začinjen tofu z zeljem in ohrovtovimi polpeti

Pekoče začinjen tofu z zeljem in ohrovtovimi polpeti je še en recept v kategoriji zelenjavnih/solatnih skled. Recept je veganski. Količinsko ustreza kosilu za dve osebi.

DRUGI RECEPTI ZA ZELENJAVNE SKLEDE

DRUGI RECEPTI Z OHROVTOM

SESTAVINE za tofu:
– 350 g tofuja.
– 10 ml ribje omake.
– 5 ml Tabasca.
– Začimbe, npr. česen.

SESTAVINE za skledo:
– 400 g belega zelja.
– 20 ml mlade čebule.
Ohrovtovi polpeti.

POSTOPEK:
1. Eno uro pred pripravo tofu narežemo na kocke in začinimo z ribjo omako, s Tabascom in česnom.
2. Popečemo tofu, da postane hrustljavo zapečen. To lahko traja kar nekaj časa – proti koncu ga pustimo na suhi ponvi.
3. Narežemo belo zelje na trakove in nasekljamo mlado čebulo.
4. V posodo naložimo zelje, obložimo z ohrovtovimi polpeti in s tofujem ter okrasimo z mlado čebulo.

NASVETI:
– Ribjo omako lahko zamenjamo s sojino ali izpustimo.
– Namesto Tabasca lahko uporabimo katero drugo pekočo omako.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.286 kcal.
– Maščobe 50,3 g (od tega nasičene maščobe 8 g).
– Ogljikovi hidrati 123,5 g (od tega sladkorji 30,7 g).
– Prehranske vlaknine 27,8 g.
– Beljakovine 86,6 g.