Pekoče začinjen tofu z zeljem in ohrovtovimi polpeti je še en recept v kategoriji zelenjavnih/solatnih skled.

Recept je veganski. Količinsko ustreza kosilu za dve osebi.

SESTAVINE za tofu:
– 350 tofuja.
– 10ml ribje omake.
– 5ml Tabasca.
– Začimbe, npr. česen.

SESTAVINE za skledo:
Ohrovtovi polpeti.
– 400g belega zelja.
– 20ml mlade čebule.

POSTOPEK:
1. Eno uro pred pripravo začinimo tofu z ribjo omako, s Tabascom in česnom.
2. Popečemo tofu, da postane hrustljavo zapečen. To lahko traja kar nekaj časa – proti koncu ga pustimo na suhi ponvi.
3. Narežemo belo zelje na trakove in nasekljamo mlado čebulo.
4. V posodo naložimo zelje, obložimo z ohrovtovimi polpeti in tofujem ter okrasimo z mlado čebulo.

NASVETI:
– Ribjo omako lahko zamenjamo s sojino.
– Namesto Tabasca lahko uporabimo katero drugo pekočo omako.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.286 kcal.
– Maščobe 50,3g (od tega nasičene maščobe 8g).
– Ogljikovi hidrati 123,5g (od tega sladkorji 30,7g).
– Prehranske vlaknine 27,8g.
– Beljakovine 86,6g.