Pekoča čičerika s feta sirom

Pekoča čičerika s feta sirom je hitro pripravljeno kosilo, ki ga lahko pripravimo vnaprej ali za dva dni, saj je super tako sveže kot pogreto.

Recept je brez glutena in vegetarijanski. Količina zadostuje za dve kosili ali tri kosila – lahko tudi za večerjo.

SESTAVINE:
– 160 g čičerike.
– 130 g čebule.
– 4 stroki česna.
– 35 g Dijonske gorčice.
– Začimbe, npr. curry, mleti čili.
– 200 g feta sira.

POSTOPEK:
1. Čičeriko namočimo čez noč in naslednji dan skuhamo.
2. Narežemo čebulo in česen ter ju popražimo.
3. Dodamo čičeriko, gorčico in začimbe. 
4. Kuhamo 5 minut in medtem na koščke natrgamo feta sir.
5. Feta sir vmešamo v posodo in kuhamo še naslednjih 5 minut, da se feta sir stopi. Del feta sira lahko pustimo, da posujemo po vrhu kuhane jedi.

NASVETI:
– Namesto suhe čičerike lahko uporabimo čičeriko iz pločevinke (240 g).

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.279 kcal.
– Maščobe 59,9 g (od tega nasičene maščobe 27,5 g).
– Ogljikovi hidrati 121,3 g (od tega sladkorji 25,5 g).
– Prehranske vlaknine 5,7 g.
– Beljakovine 71,8 g.