Mini bučne pite v skodelici

Mini bučne pite v skodelici so preprostejša različica bučne (ali jabolčne) pite, saj ne rabimo skrbeti, če nam masa pride preveč tekoča – v skodelici zagotovo obstoji.

Recept je brez glutena in dodanega sladkorja in veganski. Količine zadostuje za 8 manjših skodelic.

SESTAVINE:
– 50 g bučnih semen.
– 150 g razmaščene bučne moke.
– 300 g Skyra.
– 15 g pecilnega praška.
– 655 g Hokaido buče (1 buča).
– 5 g cimeta.
– 200 g veganske kreme za kuhanje.
– 25 g temne čokolade brez sladkorja.

POSTOPEK:
1. Bučna semena zmeljemo v prah in primešamo bučno moko ter dodamo Skyr in pecilni prašek. Najlažje bo, da zmešamo z mešalnikom.
2. Razporedimo v posodice in pečemo 20 minut na 180 stopinjah Celzija.
3. Medtem očistimo in narežemo Hokaido bučo.
4. Bučo naložimo na peki papir, posipamo s cimetom in pečemo 15-20 minut (odvisno od velikosti kosov) na 180 stopinjah Celzija.
5. Ko je buča pečena, jo skupaj z vegansko kremo za kuhanje in medom zblendamo v gladko maso, ki jo prelijemo čez biskvitno dno v posodicah.
6. Postavimo v pečico za 10 minut na 180 stopinj Celzija.
7. Okrasimo s stopljeno čokolado.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.815 kcal.
– Maščobe 82,4 g (od tega nasičene maščobe 42 g).
– Ogljikovi hidrati 141,9 g (od tega sladkorji 49,3 g).
– Prehranske vlaknine 29,6 g.
– Beljakovine 151,7 g.