Mandljevo-kokosov beljakovinski tiramisu v kozarcu

Mandljevo-kokosov beljakovinski tiramisu v kozarcu bo za pripravo vzel 10 minut, zatem pa si zasluži še 10 minut uživanja, ko ga pojemo. Recept je brez peke, glutena in dodanega sladkorja in zadošča za tri kozarce.

SESTAVINE:
– 20 g kave.
– 100 ml riževega napitka.
– 40 g razmaščene kokosove moke.
– 40 ml medu.
– 20 g razmaščene mandljeve moke.
– 300 g Skyra.
– 20 g beljakovin v prahu z okusom moche.
– 40 g mandljev.
– 10 g kakava.

POSTOPEK – “piškotna plast”:
1. Skuhamo kavo (150 ml) in jo precedimo.
2. V kavo vmešamo 100 ml riževega napitka, 40 g kokosove moke, 20 ml medu in 20 g mandljeve moke.
3. Premešamo in uporabimo za prvo in tretjo plast tiramisuja.

POSTOPEK – “kremna plast”:
1. Zmešamo 300 g skyra, 20 g beljakovin v prahu in 20 ml medu.
2. Nasekljamo 40 g mandljev in jih vmešamo k ostalim sestavinam.
3. Uporabimo za drugo in četrto plast tiramisuja.

POSTOPEK – sestavljanje:
1. V kozarec naložimo četrtino “piškotne plasti” in jo prekrijemo s četrtino “kremne plasti”.
2. Ponovno prekrijemo s četrtino “piškotne plasti” in zaključimo s četrtino “kremne plasti”.
3. Posipamo s kakavom.

NASVETI:
– Za “piškotno plast” lahko uporabimo več kave in manj riževega napitka ali obratno.
– Beljakovine v prahu z okusom moche lahko izpustimo, saj bo že sama “piškotna plast” dala okus po kavi, ko se sestavine prepojijo.
– Beljakovine v prahu z okusom moche lahko zamenjamo z drugim okusom beljakovin.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 806 kcal.
– Maščobe 21,7 g (od tega nasičene maščobe 7 g).
– Ogljikovi hidrati 68,9 g (od tega sladkorji 45,8 g).
– Prehranske vlaknine 3,2 g.
– Beljakovine 69,8 g.