Losos v paradižnikovi omaki z olivami in s šampinjoni je nastal iz sestavin, ki so bile na voljo v hladilniku. Ključna je kombinacija lososa in paradižnikove omake iz svežega paradižnika, dodaki in začimbe pa lahko prilagodimo po okusu, navdihu ali razpoložljivosti.

Recept je brez glutena in primeren za kosilo dveh oseb. Postrežemo lahko poleg sklede zelene solate.

SESTAVINE:
– 570g svežega paradižnika.
– 500g šampinjonov.
– 300g lososovega fileja s kožo.
– 100g zelenih oliv.
– 10g paradižnikovega koncentrata.
– 2ml Tabasca.
– Začimbe, npr. himalajska sol, meta, poper.

POSTOPEK:
1. Paradižnik narežemo in spasiramo.
2. Šampinjone narežemo na poljubno velikost, npr. štiri dele, in jih dušimo, da se zmehčajo.
3. Dodamo začimbe in spasiran paradižnik.
4. Olive narežemo na kolute in jih dodamo v omako ter kuhamo na srednjem ognju.
5. Medtem popečemo lososa in ga natrgamo na koščke.
6. Lososa dodamo v omako.
7. Dodamo še Tabasco in paradižnikov koncentrat.
8. Še pet minut kuhamo pokrito, da se sestavine in okusi prepojijo.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 893 kcal.
– Maščobe 50,2g (od tega nasičene maščobe 8,9g).
– Ogljikovi hidrati 29,4g (od tega sladkorji 1,4g).
– Prehranske vlaknine 12g.
– Beljakovine 79g.