Lešnikove kroglice so nastale iz “ostankov” sestavin. Pri pripravi pistacijinih kroglic s sezamom mi je ostalo datljeve paste, za kroglice pa sem želela prvič uporabiti razmaščeno moko.

Recept je brez glutena in dodanega sladkorja. Količina ustreza za zajtrk ene osebe ali malico po treningu, ko si zraven lahko privoščimo še beljakovinski napitek.

SESTAVINE:
– 75g datljev.
– 30g razmaščene lešnikove moke.
– 20ml sojinega mleka.
– 20g praženih lešnikov.

POSTOPEK:
1. Datlje čez noč namočimo v vodi in jih pretlačimo v pasto.
2. Zmešamo datljevo pasto, razmaščeno lešnikovo moko in sojino mleko (približno 20ml – toliko, da dobimo čvrsto maso, ki ni preveč lepljiva za oblikovanje).
3. Oblikujemo v kroglice, ki jih sploščimo. Nanje položimo lešnik in ponovno oblikujemo v kroglice.

NASVETI:
– Korak namakanja datljev lahko izpustimo, a jih bomo težje zmleli.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 405 kcal.
– Maščobe 12g (od tega nasičene maščobe 0,5g).
– Ogljikovi hidrati 52,1g (od tega sladkorji 44,1g).
– Prehranske vlaknine 7,7g.
– Beljakovine 16,6g.