ENGLISH VERSION:

Lečin curry z rakci ni curry v pravem pomenu besedu, saj ne vsebuje tradicionalne curry paste. Tokrat je uporabljen čili omaka, jed pa je kuhana na način curryja – od tukaj ime.

Recept je brez glutena. Količina ustreza kosilu za tri osebe, lahko pa ga pustimo še za večerjo. Če ga postrežemo z rižem, lahko predstavlja družinsko kosilo za štiri osebe ali pet oseb.

SESTAVINE:
– 300ml kokosovega mleka.
– 240g repkov kozic.
– 200g brokolija.
– 100g čebule.
– 100g rdeče leče.
– 80g koruznih storžkov.
– 30ml čili omake.
– 10g praženih arašidov.

POSTOPEK:
1. Skuhamo rdečo lečo in jo kuhano zblendamo skupaj s kokosovim mlekom.
2. Narežemo čebulo na trakove, brokoli na cvetke in koruzne storžke razpolovimo po sredini.
3. Popražimo čebulo in prilijemo čili omako.
4. Dodamo kozice in pokrijemo ter kuhamo pet minut.
5. Dodamo mešanico kokosovega mleka in rdeče leče, brokoli in koruzne storžke.
6. Pokrito kuhamo deset minut.
7. Postrežemo v krožniku, okrašeno s praženimi arašidi.

NASVETI:
– Jed lahko naredimo vegansko s tem, da kozice zamenjamo s tofujem, ki ga na suho popečemo v ponvi, da dobi hrustljavo skorjico.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.174 kcal.
– Maščobe 48,5g (od tega nasičene maščobe 37,7g).
– Ogljikovi hidrati 103,2g (od tega sladkorji 36,2g).
– Prehranske vlaknine 6,9g.
– Beljakovine 68,5g.