ENGLISH VERSION:

Kuhana jajca z zelenjavo in s feta sirom je še ena od idej, ko po velikonočnih praznikih na mizi ostane nekaj dobrot, ki se niso pojedle. Da šunke ne bi jedli samo na tradicionalni način, jo lahko porabimo za pripravo curryja, kuhana jajca pa pripravimo z zelenjavo in s feta sirom.

Recept je brez glutena in namenjen za dve osebi za večerjo.

SESTAVINE:
– 3 kuhana jajca.
– 140g koruze.
– 140g čičerike.
– 120g korenja.
– 120g feta sira z zelišči.
– 10ml sojine omake.
– 10g medu.
– 2 stroka česna.

POSTOPEK:
1. Korenje in jajca narežemo na kolobarje, feta sir pa na kocke.
2. V ponvi popražimo česen in dodamo med.
3. V ponev dodamo korenje in dušimo, da se zmehča.
4. Dodamo čičeriko in koruzo ter zalijemo s sojino omako in premešamo.
5. Na koncu dodamo kuhana jajca in feta sir ter kuhamo toliko časa, da jajca in feta sir postanejo lepljivi in povežejo sestavine v enotno jed.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 894 kcal.
– Maščobe 45,9g (od tega nasičene maščobe 20,9g).
– Ogljikovi hidrati 61,4g (od tega sladkorji 22,6g).
– Prehranske vlaknine 16,6g.
– Beljakovine 51,3g.