Kremna kvinoja z bobom, bučnimi semeni in s tofujem z baziliko je preprosto pripravljena jed za večerjo štirih oseb. Recept je brez glutena in veganski in bogat z beljakovinami, zato je ustrezen kot samostojna jed.

DRUGI VEGANSKI RECEPTI

SESTAVINE:
– 180 g tofuja z baziliko.
– 140 g češnjevih paradižnikov.
– 600 g zamrznjenega boba.
– 100 g kvinoje.
– Začimbe, npr. kajenski poper.
– 400 g kokosove kreme kreme.
– 50 g bučnih semen.

POSTOPEK:
1. Pripravimo sestavine, in sicer, tofu narežemo na kocke, češnjeve paradižnike razpolovimo, bob pa skuhamo.
2. V posodo damo kvinojo, tofu, češnjeve paradižnike in prilijemo vodo za kuhanje. Kuhamo okrog 15 minut (glej navodila na embalaži kvinoje).
3. Medtem olupimo skuhan bob in ga po 15 minutah kuhanja dodamo v posodo s kvinojo.
4. Vmešamo kokosovo kremo za kuhanje in bučno seme.
5. Dobro premešamo in pokrito kuhamo še 5 minut.

NASVETI:
– Namesto tofuja z baziliko lahko uporabimo navaden tofu.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.618 kcal.
– Maščobe 74,4 g (od tega nasičene maščobe 34,2 g).
– Ogljikovi hidrati 133,2 g (od tega sladkorji 9,4 g).
– Prehranske vlaknine 4,2 g.
– Beljakovine 90 g.