Velikokrat sem že zasledila tortico iz mikrovalovne pečice, ko pa sem v začetku tedna prejela paket od Pajsa brez obresti, sem se je morala lotiti še sama. Poskus je bil več kot uspešen, saj je tortica izpadla odlično tako po okusu kot izgledu.

Recept je brez glutena, sladkorja in LCHF. Količinsko ustreza zajtrku za eno osebo, glede na hranilno vrednost in hitrost priprave pa je uporabna tudi za obrok po treningu.

SESTAVINE:
– 100ml vode.
– 2 jajci.
– 30g kokosove moke.
– 30g konopljinih beljakovin.
– 20g pistacijinega namaza.
– 5g indijskega trpotca.
Kakav in riban kokos za okrasitev.

POSTOPEK:
1. Vodo, jajci, kokosovo moko, konopljine beljakovine in indijski trpotev zmešamo z mešalnikom.
2. Prestavimo v posodo.
3. Na sredini naredimo luknjo in vanjo damo žličko pistacijinega namaza.
4. Položimo v mikrovalovno pečico in segrevamo tri minute v minutnih odsekih, da preverimo, če je že pečeno.

NASVETI:
– Če želimo, lahko tortico naredimo čokoladno, da dodamo 5-10g kakava in 30ml vode.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 513 kcal.
– Maščobe 30,8g (od tega nasičene maščobe 9g).
– Ogljikovi hidrati 16,4g (od tega sladkorji 3,6g).
– Prehranske vlaknine 3,2g.
– Beljakovine 34,9g.