Velikokrat sem že zasledila tortico iz mikrovalovne pečice, ko pa sem v začetku tedna prejela paket od Pajsa brez obresti, sem se je morala lotiti še sama. Poskus konopljino-kokosove tortica s pistacijinim polnilom je bil več kot uspešen, saj je tortica izpadla odlično tako po okusu kot izgledu.
Recept je brez glutena, sladkorja in LCHF. Količinsko ustreza zajtrku za eno osebo, glede na hranilno vrednost in hitrost priprave pa je uporabna tudi za obrok po treningu.
SESTAVINE:
– 100 ml vode.
– 2 jajci.
– 30 g kokosove moke.
– 30 g konopljinih beljakovin.
– 5 g indijskega trpotca.
– 20 g pistacijinega namaza.
– Kakav in riban kokos za posip.
POSTOPEK:
1. Vodo, jajci, kokosovo moko, konopljine beljakovine in indijski trpotec zmešamo z mešalnikom.
2. Prestavimo v posodo, ki je varna za uporabo v mikrovalovni pečici.
3. Na sredini naredimo luknjo in vanjo damo žličko pistacijinega namaza.
4. Položimo v mikrovalovno pečico in segrevamo tri minute v minutnih odsekih, da preverimo, če je že pečeno.
NASVETI:
– Če želimo, lahko tortico naredimo čokoladno, da dodamo 5-10 g kakava in 30 ml vode.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 513 kcal.
– Maščobe 30,8 g (od tega nasičene maščobe 9 g).
– Ogljikovi hidrati 16,4 g (od tega sladkorji 3,6 g).
– Prehranske vlaknine 3,2 g.
– Beljakovine 34,9 g.
