Konjak rezanci s puranom, tahinijem in špinačo na prvi pogled delujejo vsakdanja jed, a dodatek sezamove paste oz. tahinija jim da orientalski pridih ter kremast okus.
Recept je brez glutena. Količina je primerna za dve osebi za kosilo. Zraven lahko pripravimo še skledo zelene solate.
SESTAVINE:
– 460 g puranjega prsnega fileja.
– Začimbe, npr. črni poper, beli poper, kajenski poper.
– 470 g mešane zelenjave (zamrznjena mešanica korenja, graha ipd.).
– 200 g konjak rezancev.
– 80 g špinače.
– 30 g tahinija.
POSTOPEK:
1. Meso začinimo s poprom, tj. črnim, belim in kajenskim, ter ga popečemo z vseh strani. Odvisno od moči ognja pečemo 5-10 minut.
2. Meso prestavimo na krožnik in v isti ponvi popečemo mešano zelenjavo. Prilijemo nekaj vode in pokrijemo, da se duši 5 minut.
3. Po navodilih na embalaži pripravimo konjak rezance.
4. Operemo špinačo.
5. Rezance, špinačo in meso dodamo k zelenjavi v ponev.
6. Vmešamo tahini in kuhamo še nekaj minut, da se špinača zmehča in sestavine prepojijo ter povežejo.
NASVETI:
– Namesto tahinija lahko uporabimo arašidovo maslo.
– Jed lahko pripravimo brez konjak rezancev in kot prilogo postrežemo riž.
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.096 kcal.
– Maščobe 30,4 g (od tega nasičene maščobe 7,4 g).
– Ogljikovi hidrati 72,3 g (od tega sladkorji 1,6 g).
– Prehranske vlaknine 12,4 g.
– Beljakovine 132,2 g.