Kroglice so eden izmed mojih najljubših zajtrkov (ali prigrizkov). Po navadi jih pripravim zvečer za naslednji dan, da se čez noč sestavine še bolj sprimejo skupaj. Kljub nesladkemu izboru sestavin kroglice pridejo okusno sladkaste.

Recept je brez glutena, brez dodanega sladkorja in LCHF. Količina je primerna dvakrat za zajtrk športno aktivne osebe, sicer lahko za trikrat.

SESTAVINE:
– 150g grškega jogurta.
– 60g ribanega kokosa + 15g za posip.
– 25g praženih arašidov.
– 20g borovnic.
– 15g beljakovinskega praška (okus: piškot in smetana).
– 5g acai jagod v prahu.

POSTOPEK:
1. Ribani kokos in pražene arašide zmeljemo v moko.
2. Dodamo beljakovine in acai jagode v prahu.
3. Primešamo grški jogurt in dobro premešamo.
4. Oblikujemo v kroglice in jih sploščimo.
5. Na vsako sploščeno kroglico položimo nekaj borovnic in ponovno oblikujemo v kroglice.
6. Kroglice povaljamo v ribanem kokosu.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 899 kcal.
– Maščobe 74,9g (od tega nasičene maščobe 54,8g).
– Ogljikovi hidrati 17,5g (od tega sladkorji 7,1g).
– Prehranske vlaknine 2,5g.
– Beljakovine 39,6g.