Kroglice so eden izmed mojih najljubših zajtrkov (ali prigrizkov). Po navadi jih pripravim zvečer za naslednji dan, da se čez noč sestavine še bolj sprimejo skupaj. Kljub nesladkemu izboru sestavin kokosove kroglice z borovnicami pridejo okusno sladkaste.

Recept je brez glutena, brez dodanega sladkorja in LCHF. Količina je primerna dvakrat za zajtrk športno aktivne osebe, sicer lahko za trikrat.

SESTAVINE:
– 60 g ribanega kokosa + 15 g za posip.
– 25 g praženih arašidov.
– 15 g beljakovinskega praška (okus: piškot in smetana).
– 5 g acai jagod v prahu.
– 150 g grškega jogurta.
– 20 g borovnic.

POSTOPEK:
1. Ribani kokos in pražene arašide zmeljemo v moko.
2. Dodamo beljakovinski prašek in acai jagode v prahu.
3. Primešamo grški jogurt in dobro premešamo.
4. Oblikujemo v kroglice in jih sploščimo.
5. Na vsako sploščeno kroglico položimo nekaj borovnic in ponovno oblikujemo v kroglice.
6. Kroglice povaljamo v ribanem kokosu.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 899 kcal.
– Maščobe 74,9 g (od tega nasičene maščobe 54,8 g).
– Ogljikovi hidrati 17,5 g (od tega sladkorji 7,1 g).
– Prehranske vlaknine 2,5 g.
– Beljakovine 39,6 g.