Kokosova torta z nektarinami in breskvami brez peke

Kokosova torta z nektarinami in breskvami brez peke bo navdušila tudi tiste, ki raje posegajo po poznanih in preverjenih sladicah.

Recept je brez glutena in dodanega sladkorja. Narežemo na devet kosov in po en kos pojemo za sladico ali malico.

SESTAVINE za dno:
– 250 g ribanega kokosa.
– 160 g suhih marelic.

SESTAVINE za kremo:
– 240 g breskev (3 breskve).
– 160 g nektarin (3 nektarine).
– 60 ml medu.
– 60 ml kokosovega olja.
– 10 ml limoninega soka.
– 10 g kokosovega čipsa.

POSTOPEK:
1. Marelice namočimo in zatem v blenderju zmeljemo v pasto.
2. Riban kokos dodamo v blender in zmešamo, da dobimo čvrsto maso, ki bo tvorila dno torte.
3. Posebej v blenderju zmešamo vse sestavine za kremo (pustimo pol nektarine in kokosov čips, s katerima bomo okrasili torto).
4. Kremo prelijemo čez dno in okrasimo s kokosovim čipsom in z rezinami nektarine.
5. Postavimo v hladilnik čez noč, da se strdi.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 3.003 kcal.
– Maščobe 220,6 g (od tega nasičene maščobe 192,1 g).
– Ogljikovi hidrati 203,6 g (od tega sladkorji 86,4 g).
– Prehranske vlaknine 3,7 g.
– Beljakovine 24 g.